Podržavamo radnike, ali ne i Smiljanića

Izvor: B92

Petak, 27.06.2003.

13:29

Default images

Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić rekla je u petak da su protesti radnika organizovani samo zato što je predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Milenko Smiljanić revoltiran pitanjem raspodele sindikalne imovine i navela da su "socijalistički direktori" radnicima davali plaćen dan i sedviče da bi došli na miting. Ona je precizirala da ASNS podržava proteste radnika i njihovo nezadovoljstvo materijalnom situacijom, ali je dodala da rukovodstvo SSSS samo manipuliše radnicima. "Zašto se nisu bunili kada je plata radnika bila tri marke ili kada je bilo vreme hiperinflacije. Mi znamo da teret tranzicije nije pravilno raspoređen, nismo zadovoljni položajem radnika i brzinom socijalnog dijaloga, ali ne možemo reći da ga nema", ocenila je Ranka Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: