"Nismo Radojkoviću preporučili ostanak u Radiodifuznom savetu"

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2003.

19:02

Default images
Nastavno-umetničko-naučno veće Univerziteta umetnosti saopštilo je u četvrtak da nikada nije donelo preporuku Miroljubu Radojkoviću, članu Saveta za radiodifuziju, da se ne povuče iz tog tela. Time je ovo veće demantovalo samog Radojkovića koji je pre nekoliko dana izjavio da se za sada neće povlačiti iz Saveta, pošto mu je Rektorska konferencija, koja ga je predložila za člana Saveta, preporučila da ostavku ne daje.

Rektor Univerziteta umetnosti dr Milena Dragićević – Šešić upoznala je Veće da se Rektorska konferencija ovim povodom nije sastajala i da nije mogla da donese takvu preporuku, a da je upravo suprotan stav Univerziteta umetnosti rektor pre 10 dana prosledila drugim rektorima, kaže se u saopštenju. "Nastavno-umetničko-naučno veće Univerziteta umetnosti ima stav da je zbog brojnih nepravilnosti u postupku formiranja Saveta za radiodifuziju, ovo telo izgubilo legitimitet i da Vlada i Skupštine Srbije, po legalnom postupku, moraju da imenuju nova tri člana, te da bi bilo adekvatno da prof. Miroljub Radojković do daljeg ne učestvuje u radu ovog tela", kaže se u saopštenju Veća. "Sa stanovišta Univerziteta umetnosti, činjenica da su čak dva člana – Nenad Cekić i Vladimir Cvetković, vezani za istu radio-stanicu, Radio Indeks, privatizovanu na nejasan način i mimo volje Univerziteta umetnosti, kao jednog od dva osnivača ove Radio stanice, unosi dodatne sumnje u budući objektivan rad Saveta u ovom sastavu".

Veće saopštava da se nada  da će rektori univerziteta Srbije na svom redovnom sastanku u subotu 28. juna 2003. godine na Paliću, "razmatrati ovaj problem i doneti zajednički stav i preporuku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: