Čović: Policija nije znala gde je Skupština grada

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2003.

13:57

Default images

Novosadska policija u četvrtak nije želela da saopšti šta je uzrok nesporazuma u sredu, kada saobraćajni policajci nisu znali da odvedu potpredsednika Vlade Srbije i šefa Koordinacionog centra za Kosovo na jednu tribinu u Novom Sadu posvećenu problemu povratka raseljenih na Kosovo.

"Najverovatnije nećemo imati nikakvo saopštenje tim povodom, a vi to shvatite kako hoćete", rečeno je agenciji Beta u novosadskom SUP-u.

Čović je za novosadski "Građanski list" rekao da ga je u sredu popodne saobraćajna policija "šetala kao orman" po Novom Sadu, iako je na vreme bila obaveštena o njegovom dolasku i o lokaciji na kojoj je je trebalo da se održi tribina. "Policija nije umela da nađe Skuštinu grada, što je nedopustivo. Izvinjavam se ljudima koji su bili tamo, ali nemam razloga da tolerišem bahatost. Jednostavno, više ni psihički nisam bio spreman za tako težak razgovor", rekao je Čović.

Tribina "Kosovo i Metohija - juče, danas, sutra", koju je organizovalo Udruženje raseljenih sa Kosova "Postojbina", otkazana je po treći put zaredom u ovom mesecu. U prva dva navrata takođe je najavljeno Čovićevo učešće, ali su tribine otkazane bez obrazloženja. Stotinak posetilaca tribine, mahom raseljenih lica sa Kosova, burno je negodovalo kada su im organizatori saopštili da se Čović neće pojaviti, jer se "naljutio" na policiju i vratio se u Beograd, iako je već bio stigao u Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: