Đerić: u Kolubari svi pogoni rade; sindikalci optužuju rukovodstvo

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 25.06.2003.

19:44

Default images

Generalni direktor rudnika Kolubara Slobodan Đerić, rekao je u sredu, "da normalno teče proces proizvodnje, kako u osnovnoj delatnosti, otkopavanju otkrivki i uglja, tako i u svim sporednim delatnostima, prema planovima i bilansima". On je u izjavi za FoNet rekao, da je neistinita izjava predsednika Sindikata Kolubare Ljubiše Radojičića, da je u Kolubari počeo štrajk, odnosno obustava rada. "Svi delovi Kolubare, odnosno svi pogoni rade normalno. Normalno se odvijaju i remontne aktivnosti. Divimo se rudarima i radnicima Kolubare, koji nisu podlegli manipulatorima, manipulantima i politikantima iz Sindikata i iz medijske kaljuge, koji uporno objašnjavaju i javljaju da je u Kolubari štrajk. Samo pojedini sindikalni lideri iz EPS, na čelu sa predsednikom Sindikata EPS gospodinom Kovačevićem i sindikalni lideri iz Kolubare, sinoć, nočas, pa evo i danas popodne tumaraju od pogona do pogona pokušavajući lično, bez podrške radnika da zaustave bilo koji pogon Kolubare", naglasio je Đerić.

Štrajkački odbor Javnog preduzeća Rudarski baseni Kolubara optužio je poslovodstvo preduzeća da nezakonito sprečava štrajk radnika, dok je zamenik direktora Kolubare Nikola Nikolić naveo da Štrajkački odbor pokušava da isprovocira incidente. Predsednik Štrajkačkog odbora Ljubiša Radojičić tvrdi da direktor preduzeća Slobodan Djerić krši Zakon o radu, potpisani Poseban kolektivni ugovor i ima nameru da izazove fizički sukob radnika u Kolubari. Direktor dela preduzeća Kolubara Površinski kopovi Zoran Filipović naredio je službi obezbedjenja da fizički spreči članove Štrajkačkog odbora i sve druge radnike koji žele da učestvuju u protestu da se kreću u ma kom delu preduzeća. Na nekoliko punktova u preduzeću policija vrši legitimisanje, ali se ponaša korektno, navodi se u saopštenju štrajkača. Zamenik direktora Kolubare Nikola Nikolić rekao je agenciji Beta da preduzeće radi normalno, a da pojedini članovi štrajkačkog odbora žele da isprovociraju incident kako bi izazvali obustavu rada. Nikolić je demantovao da se policija u sredu uveče nalazi u preduzeću, ali je kazao da su policajci u Kolubari bili sinoć jer su imali informaciju da će obustava rada biti pokušana "nekom diverzijom". Predstavnici Ministarstva energetike i Sindikata EPS-a danas nisu postigli dogovor, a nastavak pregovora najavljen je za četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: