Bez dogovora o prekidu štrajka u EPS-u

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2003.

17:27

Default images
Predstavnici ministarstva energetike, poslovodstva i najvećeg sindikata Elektroprivrede ni u sredu nisu postigli dogovor o prekidu štrajka. Nakon višečasovnih pregovora, zamenik ministra energetike Slobodan Ružić izjavio je da dogovor postignut oko svih zahteva sindikata, sem zahteva za povlačenje odluke o izdvajanju podzemne eksploatacije iz EPS-a i istakao da je sindikat pozvan da se uključi u izradu strateškog programa za konsolidaciju tog novoformiranog preduzeća. Pregovori će biti nastavljeni sutra.

Predsednik sindikata EPS-a ističe da je u sredu bilo konstruktivnih razgovora i da su se donekle približili stavovi ali u intervjuu za Studio B ističe da sindikat ostaje čvrsto pri stavu da nema izdvajanja podzemne eksploatacije: "Mi jednostavno tražimo da Ustavni sud donese svoje mišljenje po ovom pitanju. Ako Ustavni sud kaže da ovo nije bilo kršenje zakona mi prihvatamo. Ako kaže da je bilo kršenje zakona, nećemo prihvatiti". Kovačević je dodao da je potrebno "da se restrukturiranje vrši u okviru javnog preduzeća i po onom konceptu koji je dao profesor Čokorilo i da posle dve godine opet izađu iz Elektroprivrede, jer niko nas ne juri, nećemo mi ući u EU sad, već 2005, 2007 ili 2010 godine. Dakle, ima vremena da se sve odradi kako valja", kazao je Kovačević.

Generalni direktor EPS-a Ljubomir Gerić je istakao da se proizvodnja uglja i struje odvija po planu i naveo da će tako biti sve dok se sindikalci budu držali zakona: "Ko štrajkuje ne dobija platu za dane koje štrajkuje ili za vreme dok štrajkuje. Ja kao direktor insistiram i apelujem da se ljudi drže zakona jer dok god se budemo držali zakona i pravila, mislim da EPS će funkcionisati i nema razloga da naši potrošači i građani budu po tom pitanju zabrinuti", kazao je Gerić

Generalni direktor rudnika Kolubara Slobodan Djerić, izjavio je, "da normalno teče proces proizvodnje, kako u osnovnoj delatnosti, otkopavanju otkrivki i uglja, tako i u svim sporednim delatnostima, prema planovima i bilansima". On je u izjavi za FoNet rekao, da je neistinita izjava predsednika Sindikata Kolubare Ljubiše Radojičića, da je u Kolubari počeo štrajk, odnosno obustava rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: