Živković: Glavna meta napada je vlada

Beograd --

Izvor: FoNet Srbija
Podeli

Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je u utorak za FoNet da su "neopravdani napadi, iza kojih ne stoje nikakve činjenice, na potpredsednika Vlade Čedomira Jovanovića samo deo mete, čiji je centar Vlada Srbije", zbog svoje opredeljenosti da nastavi reforme i završi ono što je započeto 5.oktobra.

Posle zaključka skupštinskih odbora da Čedomir Jovanović nije bio deo zavere zemunskog klana, već naprotiv meta te zavere, Vlada Srbije i Demokratska stranka stavljaju tačku na tu "bizarnu aferu", rekao je premijer. Prema njegovim rečima, "najbizarniji i najvulgarniji način" je bio da se napadne neko ko zauzima visoku društvenu funkciju, kao što je potpredsednik Jovanović, da se dovedu ljudi koji iza sebe nemaju nikakav kredibilitet, koji čak ne donose nikakve činjenice, nego samo priče koje može da izmisli bilo ko".

"To je bio najprimitivniji način kako napasti Vladu. Ja razumem potpuno odluku i želju Čedomira Jovanovića da na tom javnom sastanku dva odbora Skupštine Srbije, kaže ono što je istina, vezano za njegovo angažovanje za ove dve i po godine", precizirao je Živković. "Postojala je namera da se 12. marta, kada je premijer Đinđić ubijen prekinu, ali mi smo nastavili sve te procese i očigledno je da postoji dosta glasnih koji žele da ti procesi budu prekinuti. To nas neće pokolebati", dodao je on. Ocenivši da su odgovori dati na sva postavljena pitanja i da bi svaka "dalja dosetka bila samo nastavak bizarne priče koja nas više ne interesuje", premijer je bio kategoričan: "Mi više o tome nećemo pričati".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.