Čović: Dijalog o Kosovu sa Štajnerovim naslednikom

Izvor: B92

Utorak, 24.06.2003.

18:14

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Koordinacionog tela za Kosovo Nebojša Čović ocenio je da "nije logično" počinjati dijalog o Kosovu sa šefom UNMIK-a Mihaelom Štajnerom, jer je to čovek koji "odlazi sa funkcije". "Normalno je da jedan proces počinje sa novim čovekom, koji će preuzeti odgovornost za početak dijaloga. Srpska strana je bila spremna za dijalog od 5. oktobra 2000. godine, ali mi smo za ozbiljan dijalog u prisustvu medjunarodnog faktora, kako bi došli do trajnih rešenja", rekao je Čović agenciji Beta prilikom posete Preševu. On je kazao da na srpskoj strani "nema problema oko početka dijaloga" i dodao da kod albanske zajednice "postoje problemi u vezi sa početkom dijaloga". Čović je boravio u Preševu, gde je sa čelnicima lokalne vlasti razgovarao o nadoknadi za oduzetu zemlju zemljoradnicima preševskih naselja, koja se nalaze u blizini autoputa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: