"Primirje bi dovelo do novog nasilja"

Izvor: B92

Utorak, 24.06.2003.

09:37

Default images
Izraelski general Amos Gilad, koji s Palestincima vodi razgovore o bezbednosnim pitanjima, izjavio je da bi sporazum o primirju sa ekstremnom islamističkom organizacijom Hamas doveo do novog nasilja na Bliskom istoku i predstavljao korak nazad za američku "mirovnu mapu". "Nikakve nade ne treba polagati u to primirje. Što se tiče Hamasa, primirje je prekid vatre radi reorganizacije, kako bi mogli da izvode još teže ubilačke činove", rekao je on.

Militantne palestinske grupe pregovaraju s palestinskim premijerom Mahmudom Abasom o primirju sa Izraelom u cilju zaustavljanja kruga nasilja koji ugrožava američki mirovni plan. Hamas, čiji pripadnici su u samoubilačkim akcijama ubili veći broj Izraelaca, tvrdi da izraelski napadi na njegove komandante i vojne akcije na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze, odlažu odgovor te organizacije o primirju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: