Vodinelić: Navodi Radenovića su besmisleni

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2003.

15:57

Default images

Član Saveta agencije za radiodifuziju Srbije u ostavci Vladimir Vodinelić ocenio je u subotu da su besmisleni navodi privatne tužbe za klevetu, koju je protiv njega podneo član Saveta Goran Radenović. Vladimir Vodinelić je agenciji Beta rekao da još nije video tužbu koju je protiv njega podneo Radenović, ali da je na osnovu medijskih izveštaja zaključio da se najverovatnije radi o odluci Radenovića da optužbe protiv RTV B92 proširi i na Vodinelića. "Mogu da naslućujem da mu se nije svidelo ono što sam tokom rasprave na sednici Saveta rekao u vezi sa pretstavkom koju je uputio Savetu. U njoj traži od Saveta da preduzme mere protiv RTV B92 i to zbog toga što su u nekom prilogu iznete tvrdnje od strane njegove bivše supruge da ona nije trudna. On smatra da je time RTV B92 počinila krivično delo klevete i povrede privatnog života", rekao je Vodinelić. On je ocenio da je Radenović "tužbu proširio i na njega" jer je na Savetu objasnio da ne postoji zakonski osnov za odgovornost bilo kog novinara ili medijske kuće. Vodinelić je objasnio da, prema zakonu o javnom informisanju, novinar može da iznese pojedinosti iz privatnog života nekog lica koje je samo dalo povoda da se javnost bavi njegovim privatnim životom, kao što može da iznese i pojedinosti iz privatnog života lica koje je od ličnog interesa za javnost, a naročito onda kada je ta pojedinost važna s obirom na funkciju koju obavlja. "Radenović je sam govorio o svojoj bivšoj supruzi medijima, on je dao povoda da se neko bavi njegovim privatnim životom, s druge strane, pošto je ličnost od interesa za javnost kao član radiodoifuznog saveta, mediji mogu da se bave tom okolnošću iz njegovog života", rekao je Vodinelić. Sporni član Saveta agencije za radiodifuziju Srbije Goran Radenović podneo je privatnu tužbu za klevetu protiv Vladimira Vodinelića, člana te organizacije u ostavci i o tome je u subotu obavestio javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: