Radenović podneo tužbu protiv Vodinelića zbog klevete

Izvor: B92

Subota, 14.06.2003.

13:23

Default images

Sporni član Saveta agencije za radiodifuziju Srbije Goran Radenović podneo je privatnu tužbu za klevetu protiv Vladimira Vodinelića, člana te organizacije u ostavci, prenosi Beta. Radenović navodi da tužbu podnosi zbog "javno izrečenih optužbi, laži i neistina pojedinih nevladinih organizacija u vezi njegovog privatnog života". Objašnjavajući tužbu protiv Vodinelića, Radenović nije naveo vezu između nevladinih organizacija i tuženog bivšeg člana Saveta. On tvrdi da je Vodinelić "pobegao sa sednice Saveta kada na više puta ponovljene zahteve članova Saveta da iznese dokaze protiv njega, nije imao šta da pokaže, rekavši da 'dokazu nisu važni, važno je da Radenovića osporavaju mediji'".

U izjavi za B92, Vladimir Vodinelic kaze da ovu tuzbu smatra apsurdnom. "Kao pravnik, ne mogu to ni na koji drugi način da kvalifikujem nego kao besmislicu. Gospodin Radenović je, po svemu sudeći, sklon takvom načinu postupanja, optuživanju, podnošenju tužbi. Nikakvo pitanje moje ćerke nije bilo postavljeno za moga prisustva sednici saveta. Kada sam zatvorio vrata, šta je dalje bilo u toku sednice ja doista ne mogu znati", rekao je Vodinelić. 

Radenović dalje optužuje Vodinelića da je pobegao sa sednice na početku rasprave o njegovoj ćerki i pokretanja pitanja da li ona radi na RTS-u, kao što su to objavili nedeljnici NIN i Vreme. “Ukoliko se to pokaže tačnim, Vodinelić zbog sukoba interesa ne bi mogao da bude član Saveta", smatra Radenović.

Vladimir Vodinelić za B92 ne negira činjenicu da njegova ćerka radi na RTS-u, i kaže: "Što se tiče moje ćerke, to pitanje nije novo, i to je pitanje bilo poznato javnosti gotovo devet ili deset meseci pre časa kada će skupština birati članove radiodifuznog saveta, pa među njima i mene. Što se tiče moje ćerke, ona je doista sekretar režije na RTS-u. To je jedno od takvih mesta u jednoj radiodifuznoj ustanovi koje ne znači konflikt interesa. Da je moja ćerka neko ko je na mestu gospodina Crkvenjakova, ili na čelu neke redakcije, tada bi onflikt interesa u svakom slučaju postojao, i onaj ko je srodnik, kao što ja jesam, u ovom slučaju, tada ne bi mogao biti član radiodifuznog saveta", rekao je Vodinelić.Na kraju Radenovićevog saopštenja se ponavlja tvrdnja da ga je jedan vlasnik TV stanice pozvao pred izbor za člana Saveta i tražio od njega da odustane od kandidature "jer ima svog kandidata", preteći mu da će ukoliko ne odustane "biti uništen". Radenović ne želi da javno saopšti ime vlasnika TV stanice koji je od njega tražio da se povuče, pozivajući se na kodeks ponašanja članova Saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: