Batić: Šljivančanin uhapšen u krajnjoj nuždi

Izvor: Beta

Petak, 13.06.2003.

17:22

Default images

Ministar pravde Srbije Vladan Batić izjavio je u petak da je hapšenje penzionisanog pukovnika Vojske Jugoslavije Veselina Šljivančanina izvršeno u "krajnjoj nuždi", jer je "došlo na red svodjenje računa" sa Haškim tribunalom. "Nadam se da se broj optužnica privodi kraju, i da će dalje procesuiranje preuzeti naše pravosudje... Mi, kao političari, kao ljudi i kao vlast moramo biti svesni činjenice da su neki naši sunarodnici u naše ime činili zločine, a za zločine se mora odgovarati", rekao je Batić podgoričkom radiju "Antena M".

Prema njegovim rečima, Šljivančanin se pred Haškim tribunalom mora naći zato što zločin ostaje zločin čak i kada je počinjen u ime nekih viših interesa i ciljeva.

Ministar pravde Srbije je izrazio negodovanje zbog toga što Haški tribunal još nije podigao optužnice protiv nekadašnjeg lidera bosanskih Muslimana Alije Izetbegovića i komandanata rasformirane Oslobodilačke vojske Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: