ANEM podržava ostavke Snježane Milivojević i Vladimira Vodinelića

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2003.

13:38

Default images

Upravni odbor Asocijacije nezavisnih elektronskih medija saopštio je da je podržao na sednici u četvrtak odluku članova Saveta za radio-difuziju Snježane Milivojević i Vladimira Vodinelića da podnesu ostavke na članstvo u ovom telu, smatrajući to visokomoralnim činom ljudi koji ne žele da svojim autoritetom daju alibi ni Skupštini ni samom Savetu za kršenje zakona.

Upravni odbor ANEM-a ukazao je na to da su kontroverze koje su pratile usvajanje Zakona o radio-difuziji, konstituisanje Saveta republičke Agencije za radio-difuziju i povrede zakona koje se umnožavaju u tolikoj meri narušile kredibilitet Saveta da se osnovano postavlja pitanje njegovog legitimiteta u donošenju meritornih odluka i odlučivanju o sudbini elektronskih medija. Upravni odbor ANEM-a posebno je ukazao na to da se posle ostavki Snježane Milivojević i Vladimira Vodinelića, i najavljene ostavke Miroljuba Radojkovića, telo koje je po zakonu zamišljeno kao nezavisno od vlasti svodi na njenu puku transmisiju sa dominantnim prisustvom onih koje je u Savet kandidovala sama vlast – odnosno skupštine Srbije i Vojvodine, i vlade Srbije i Vojvodine. Upravni odbor ANEM-a zahteva od Skupštine Srbije da u što je moguće kraćem roku i dosledno poštujući sve odredbe Zakona o radio-difuziji donese konačnu odluku povodom izbora tri sporna člana radio-difuznog saveta, te preduzme sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se na zakonit način formirao Savet u punom sastavu za čije članove neće biti vezane sumnje i kontroverze koje bi mogle opteretiti njegov rad. ANEM smatra da bi Skupština trebalo da stavi van snage odluku o izboru članova Saveta republičke Agencije za radio-difuziju Nenada Cekića i Vladimira Cvetkovića, zbog povrede zakonom predviđenog postupka, te da razreši Gorana Radenovića, zbog neispunjavanja uslova za članstvo u Savetu koji su predviđeni zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: