Novoformirani Odbor rukovodiće reformama sektora odbrane

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2003.

13:17

Default images

Odbor za koordinaciju reformi sistema odbrane i Vojske Srbije i Crne Gore imaće zadatak da rukovodi reformama u tom sektoru, rekao je u ponedeljak savetnik ministra odbrane za reforme Vojske Bojan Dimitrijević. On je agenciji Beta kazao da su na jučerašnjem konstitutivnom sastanku Odbora razmatrana osnovna polazišta reformi u sistemu odbrane i Vojsci SCG, kao i sam način rada Odbora.

Dimitrijević je naveo da još nije odlučeno na koji način će to telo donositi odluke. On je izrazio nadu da će sastanci Odbora sada biti učestaliji. To telo će tokom rada angažovati civilne i vojne stručnjake koji će pomoći da se prevaziđe nedostatak doktrinarnih dokumenata poput nacionalne strategije bezbednosti, doktrine odbrane, vojne doktrine. Odbor će se baviti i koordinacijom izrade tih dokumenata do njihove verifikacije u državnim organima. Na pitanje kako će se prevazići razlike u viđenju reformi sistema odbrane koje su izrazili pojedini članovi Odbora, Dimitrijević je kazao da je atmosfera na prvom sastanku bila više nego konstruktivna, sa korektnom razmenom mišljenja koja "uliva optimizam". Odbor za koordinaciju reformi sistema odbrane i Vojske SCG formiran je u ponedeljak, na osnovu odluke Vrhovnog saveta odbrane. Predsednik tog tela je ministar odbrane SCG Boris Tadić, a članovi su načelnik Generalštaba Vojske SCG general-pukovnik Branko Krga, potpredsednici srpske vlade Dušan Mihajlović i Nebojša Čović, savetnik za bezbednost predsednika SCG Blagoje Grahovac i predstavnik Crne Gore Aleksandar Moštrokol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: