Dinkić: neka pokrenu pitanje poverenja

Izvor: FoNet, Blic

Ponedeljak, 09.06.2003.

23:18

Default images

Guverner Narodne banke Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da nije video niti je upoznat sa sadržajem predloga novog zakona o Narodnoj banci Srbije, o kome se čuju razne glasine u javnosti i pozvao sve koji u njegovom vođenju monetarne plitike vide nacionalnu opasnost za Srbiju smesta pokrenu pItanje poverenja guverneru. On je u intervju za Blic od utorka ocenio, da je, ukoliko Predlog zakona zaista postoji, takav materijal neozbiljan, jer "nije moguće napraviti dobar zakon o Narodnoj banci, a da u njegovoj izradi ne učestvuju stručnjaci iz NBS".

"Ko smatra da je moj dosadašnji rad kao guvernera NBS loš, ne treba da pravi farsu brzopletim donošenjem novog zakona, čiji bi jedini cilj bila smena sadašnjeg rukovodstva NBS. Pozivam sve koji u mom vođenju monetarne politike vide nacionalnu opasnost za Srbiju da smesta pokrenu pitanje poverenja guverneru. U tom slučaju ne mislim samo na Dragoljuba Mićunovića, već i na neke ljude iz DS, na primer na Čedomira Jovanovića i Bebu Popovića, koji nemaju hrabrosti da to javno kažu, već koriste male stranke kao paravan i diriguju im šta treba da rade ili šta treba javno da kažu. U svako doba sam raspoložen da u Skupštini Srbije raspravljam o radu NBS", rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: