Rumunija podržava ulazak SCG u Partnerstvo za mir

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.06.2003.

14:57

Default images
Rumunija daje podršku ulasku Srbije i Crne Gore u Partnerstvo za mir, rekao je u ponedeljak ministar odbrane SCG Boris Tadić nakon sastanka sa rumunskim ministrom odbrane Joanom Mirčeom Paškuom. Rumunija, takođe, daje podršku uključenjnju naše jedinice u brigadu koja postoji pod nazivom Multinacionalne mirovne snage za jugoistočnu Evropu, a čije se sedište, po sistemu rotacije, sada seli iz Plovdiva u Konstancu.

Prema rečima Paškua, postoje vrlo dobri uslovi za uključenje Srbije i Crne Gore u te integracije, što bi Rumunija želela da se desi što brže. Tokom susreta, posebna pažnja je bila posvećena mogućnosti industrijsko-vojne saradnje dve zemlje, koje su imale kooperaciju pogotovo u avio proizvodnji.

Govoreći o važnosti regionalne saradnje, Tadić je rekao da je i Pašku podržao ideju da se održi zajednički sastanak ministara odbrane, na kojem bi bili i predstavnici iz Makedonije i Bugarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: