Veselinov: Dinkić politički motivisano laže

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.05.2003.

15:17

Default images

Ministar za poljoprivredu i vodoprivredu u Vladi Srbije Dragan Veselinov rekao je u ponedeljak da guverner Narodne banke Srbije Mlađan Dinkić iznosi politički motivisane laži u tvrdnjama o carinskom sporazumu sa Crnom Gorom za poljoprivredne proizvode. “Carinska stopa na poljoprivredne proizvode u Srbiji smanjena je za 2,83 odsto, što ne odgovara tvrdnjama Dinkića da je stopa smanjena za 30 odsto”, rekao je Veselinov. "Ta politička pozadina je usmerena na pokušaj destabilizovanja nastavka integracionih procesa između Srbije i Crne Gore, što bi, onda, trebalo da posluži kao napad na Vladu i možda za vanredne izbore. Ali, ovaj napad Mlađana Dinkića ne odgovara pravom stanju stvari i ponuđene su lažne informacije i tvrdnje", kazao je Veselinov.

"Ako je iko odgovoran za smanjivanje carinskih stopa u našoj zemlji, onda je ta to odgovorna Savezna vlada, odnosno Miroljub Labus u 2001. godini, odnosno Savezna skupština. Jer, tada je Savezna vlada, na predlog Miroljuba Labusa, predložila, a Savezna skupština usvojila, smanjenje carinskih stopa sa 40 na 30, odnosno 20 odsto", rekao je Veselinov.Ministar poljoprivrede je, ujedno, odbio da odgovori na pitanje da li će podneti ostavku na tu funkciju, zbog učestvovanja u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula Katarina Marić. “ Konferenciju sam sazvao zbog nesitina koje je saopštio Mlađan Dinkić i ni o čemu drugom neću da govorim”, rekao je Veselinov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: