Čović: Uskoro imena političara povezanih sa zloupotrebama

Izvor: B92

Petak, 23.05.2003.

17:27

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović najavio je u petak da će uskoro biti saopštena imena ljudi iz vlasti povezanih sa kriminalom i zloupotrebama, i zamolio javnost da bude još malo strpljiva. On je rekao da je skoro svima jasno o kome se radi i da preostaje samo da se to i potvrdi.

Na konferenciji za novinare Demokratske alternative, potpredsednik stranke Nada Kolundžija izjavila je da je jedinstvo DOS-a ključno za stabilnost i napredak Srbije, ali da je za izgradnju demokratskog društva izuzetno važno da nema tabu tema: "Duboko smo ubeđeni da se to jedinstvo ne može održati i neće se održati ukoliko se istina ne govori do kraja, ukoliko se stvari prikrivaju i ukoliko se političkim diskvalifikacijama onih koji insistiraju na istini pokušava problem zataškati. Kao zemlja smo doživeli najstrašniji poraz kada je ubijen premijer te zemlje. Besmislena je žrtva ukoliko mi sada ne smognemo snage da otvoreno kažemo šta se dešavalo tih 10, 12, 15 godina i šta se dešava od 2000. godine naovamo".

Kolundžija je optužila TV "Pink" za organizovanje "bezprizorne hajke" na ljude koji postavljaju pitanja od opšteg interesa. "Takve pojave se moraju iskoreniti iz ovog društva", ocenila je Kolundžija napominjući da će DA insistirati da se sazna ko iz vlasti stoji iza te hajke. Nebojša Čović je demantovao je da je njegova firma "FMP trejd" oštetila Vojsku Jugoslavije za više od miliona nemačkih maraka, kao i da je na jug Srbije odveo bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Lukovića Legiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: