Batić zatražio pomoć kolega iz Vlade Srbije

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2003.

22:45

Default images

Srpski ministar pravde Vladan Batić zatražio je u četvrtak uveče nastavak borbe protiv organizovanog kriminala, i pozvao ostale ministre u Vladi Srbije da, "svako u svojoj oblasti", nastave tu borbu. "Iako se plašim uljuljkivanja, po kom smo poznati, verujem da 'Sablja' neće postati perorez, već mač u ruci Justicije (boginje pravde). Zbog toga sam pozvao sve da, u svojim oblastima, upru prstom na one koji su opljačkali državu jer je taj kriminal opasniji od onog koji sprovode kriminalci", kazao je Batić za televiziju Studio B.

On izrazio uverenje da se pripadnici kriminalnog "zemunskog" klana osumnjičeni za učešće u ubistvu premijera Srbije Zorana Djindjića, koji su još uvek u bekstvu, nalaze u zemlji. Batić je kritikovao članove Vlade Srbije koji javno kritikuju njen rad i kazao da medjusobne optužbe u novinama "liče na prethodna vremena". Ministar pravde, koji je i predsednik komisije za pisanje novog Ustava Srbije, kazao je da će medjunarodna zajednica pomoći u pravljenju predloga ustava, koji će biti "evropski, ali po meri Srbije". "Namera nam je da napravimo Ustav koji će biti rezultat konsenzusa, a ne partijski ustav koji je rezultat trenutnog sastava parlamenta. Osnovni problemi biće način izbora predsednika republike, regionalizacija i Kosovo, ali ako bude konsenzusa rešićemo i te probleme", rekao je Batić za Studio B.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: