Mijatović: Spasojević i Luković nisu hapsili Miloševića

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2003.

21:49

Default images

Nekadašnji zamenik načelnika Resora državne bezbednosti Zoran Mijatović, koji je komandovao akcijom hapšenja Slobodana Miloševića, demantovao je u četvrtak da su u toj akciji učestvovali pripadnici zemunskog klana Dušan Spasojević i Mile Luković. Mijatović je Radio televiziji Srbije rekao da to što su akciju hapšenja Miloševića vršile specijalne jedinice pod maskama "ne predstavlja nikakvu specifičnost" i da je to "uobičajeno svuda u svetu".

Zoran Mijatović podseća da je tačan spisak imena i brojeva legitimacija učesnika akcije hapšenja Miloševića dobila i vojska koja je obezbeđivala vilu Mir, u kojoj se tada nalazio Milošević.

"Među njima se nisu sigurno nalazili ni taj Spasojević, ni taj Mile Luković Kum, a meni je prvo čudna jedna stvar - da gospodin Čović, koji je u ono vreme bio potpredsednik Vlade Srbije, koji inače zna da se te akcije tako izvode, sada tek traži da se skinu maske, a mogao je to tada da traži... to je vrlo čudno i indikativno", rekao je Mijatović. On je rekao da je Čović, kada je policija suspendovala bivšeg komandanta JSO Milorada Lukovića Legiju, koji je i glavnoosumnjičeni za organizaciju atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića, "Legiju vodio na jug Srbije, tvrdeći da mu je neophodan". "Kada smo mi suspendovali Legiju, zbog već poznatih razloga spaljivanja diskoteke u Kuli, Čović je suspendovanog Legiju vodio na jug Srbije tvrdeći da mu je Legija neophodan, iako se načelnik Resora Goran Petrović protivio tom zahtevu... Čović ga je tamo vodio na svoju ruku", rekao je bivši načelnik RDB-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: