Čović: Podaci sa saslušanja uhapšenih otkriće ko štiti Pink

Izvor: Beta

Sreda, 21.05.2003.

14:26

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je u sredu da će podaci o tome ko je zaštitio Televiziju Pink i njenog vlasnika Željka Mitrovića posle 5. oktobra 2000. godine biti poznati kada se otvore zapisnici sa saslušanja "ljudi koji su uhapšeni i privođeni" tokom policijske akcije "Sablja".

Na konferenciji za novinare Demokratske alternative, čiji je lider, Čović je rekao i da o vezama TV Pink sa ljudima koji je štite svedoče i podaci koje je ranije objavio list "Vreme", u transkriptu razgovora N.N. lica i jednog pripadnika zemunskog klana.

On je ukazao na potrebu da sindikati Radio-televizije Srbije i Produkcije gramofonskih ploča, kao i predstavnici "Dunav osiguranja" postave pitanja o tome "kako je stvarana imperija Pink".

"Ni jedna tema ne treba da bude tabu... Ali, molim i vas i vaše urednike da ne podležete nikakvim pritiscima niti zvanjima, izvinjavam se što ću upotrebiti ime Ivana, ali eto to je kao primer kada se zovu urednici. Ne treba podleći takvim pritiscima", rekao je Čović, ali nije želeo da precizira o kojoj osobi je reč, dodavši da će za to "uskoro doći vreme". Čović je rekao da najnovija dešavanja u DOS-u nemaju uticaja na status Vlade Srbije. "Ne mislim da je to pitanje Vlade Srbije", rekao je Čović i dodao da "ne vidi sukobe u okviru DOS-a". "Jedino ako se neki ne stavljaju na stranu određenih (medijskih) kuća, ako to rade, onda je to veliki problem", rekao je Čović i dodao da će članovi vladajuće koalicije "sve dok imaju iste kriterijume" moći da održe Vladu Srbije kroz poslanike u Skupštini Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: