Štajner oštro osudio rezoluciju kosovske skupštine

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2003.

13:24

Default images

Šef UNMIK-a Mihael Štajner oštro je u četvrtak osudio rezoluciju o oslobodilačkim vrednostima rata koju je usvojila Skupština Kosova, a kao prva reakcija međunarodne zajednice usledilo je trenutno otkazivanje gostoprimstva zvaničnicima privremenih kosovskih institucija na predstojećim međunarodnim sastancima, prenosi za B92 novinar UNMIK radija Zoran Ćulafić.

Prema Štajnerovoj oceni, usvojena rezolucija je "razdorna i protiv pomirljivog duha ugrađenog u rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti i u Ustavne okvire. Moram da najavim da domaćini tri predstojeća međunarodna sastanka, Saveta NATO u Briselu 21. maja, parlamentarne konferencije Pakta za stabilnost u Briselu 21. i 22. maja i regionalne konferencije Pakta za stabilnost EU, NATO i OEBS u Ohridu 22. i 23. maja, pod ovim uslovima više ne smatraju odgovarajućim da privremene institucije, odnosno predsednik, Skupština i Vlada, budu zastupljeni u delegaciji UNMIK-a na ovim sastancima", rekao je Štajner.

On je istakao da se s tim u potpunosti slažu generalni sekretar NATO Džordž Robertson, visoki predstavnik EU Havijer Solana, koordinaor Pakta za stabilnost Erhard Busek i predsedavajući Odbora EU za inostrana pitanja Elmar Brok, kao i međunarodni predstavnici u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: