Štajner optužuje Čovića za opstrukciju slobode kretanja

Izvor: B92

Sreda, 14.05.2003.

14:11

Default images

Šef UNMIK Mihael Štajner optužio je u sredu potpredsednika Vlade Srbije Nebojšu Čovića za opstruiranje uspostavljanja slobode kretanja na Kosovu, time što odbija da potpiše protokol o upotrebi kosovskih KS automobilskih tablica, prenosi za B92 novinar UNMIK radija Zoran Ćulafić. "Ja moram da se upitam kako to da svi susedi i zemlje Evropske unije priznaju KS tablice, a Srbija ih ne priznaje", rekao je Štajner i ocenio da je priznavanje KS tablica "u interesu svih zajednica, a posebno kosovskih Srba", jer se time značajno povećava sloboda kretanja na Kosovu.

Štajner je podsetio da je UNMIK ponovo produžio rok za besplatno izdavanje KS tablica kosovskim Srbima do kraja juna ove godine, u nadi da će Beograd pristati da potpiše ovaj protokol, za šta je, kako je rekao, Vlada u Beogradu dala saglasnost još u avgustu prošle godine.

Šef UNMIK-a je izrazio razočaranje odlukom Čovića da napusti jučerašnji sastanak u Prištini, jer je, navodno, bio nezadovoljan odgovorom u vezi sa zahtevom da se Šefćet Musliju izruči Beogradu.

"To je posebno razočaravajuće jer je prva tačka dnevnog reda (tog sastanka) trebalo da bude protokol o obostranom priznavanju  automobilskih tablica", rekao je Štajner.On je ponovio da je Musliju jedan od "najnasilnijih aktivnih pripadnika organizovanog kriminala u regionu", ali da se i u njegovom slučaju "mora poštovati vladavina prava. To sam jasno stavio do znanja gospodinu  Čoviću. Pored toga, on se ne nalazi u pritvoru UNMIK-a", zaključio je Štajner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: