Ministar Vlahović iznenadjen uredbom Mihaela Štajnera

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2003.

22:26

Default images

Republički ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahović izjavio je u ponedeljak uveče da je iznenadjen odlukom šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera da proglasi Uredbu "O transformaciji prava korišćenja društvene nepokretne imovine", kojom se stvaraju uslovi za otpočinjanje privatizacije na Kosovu. "Zbog donošenja ovakve uredbe ne vidim dobru volju UNMIK-a da se uopšte načne tema denacionalizacije nad zemljom na Kosovu", rekao je Vlahović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, postoji čitav niz nerazjašnjenih pitanja koja moraju biti razrešena pre nego što se uopšte udje u proces privatizacije na Kosovu i Metohiji. "Pošto ova uredba, koja je doneta bez konsultacija sa nama iz srpske vlade, stvara dodatnu konfuziju oko pristupa privatizaciji koji će biti primenjen nad kosovskim preduzećima, gospodin (Nebojša) Čović i ja ćemo imati veoma intenzivnu komunikaciju sa UNMIK-om u cilju rešavanja ovog spornog pitanja", izjavio je ministar Vlahović. Vlada Srbije je, kako je istakao Vlahović, od UNMIK-a i medjunarodnih finansijskih institucija i organizacija tražila da privatizacija na Kosovu i Metohiji uvažava elementarne ekonomske standarde i logiku. "Ni u jednoj zemlji u tranziciji nije primenjen pristup da se preduzeće prodaje, a da se pritom ne poštuju kreditori, odnosno poverioci preduzeća", naveo je Vlahović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: