Počinje privatizacija na Kosovu

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2003.

17:06

Default images
Šef UNMIK-a Mihael Štajner potpisao je u petak uredbu  o transformaciji prava korišćenja društvene nepokretne imovine, kojom se imovina društvenih preduzeća pretvara u 99-godišnji najam, javlja za B92 novinar UNMIK radija iz Prištine Zoran Ćulafić. Ovom uredbom uklonjene su poslednje zakonske prepreke za početak programa privatizacije na Kosovu i uskoro će biti raspisan tender za prvih šest preduzeća.

Kako je rekao Mihael Štajner na kratkoj konferenciji za novinare, taj najam "može slobodno da se transformiše i koristi kao garancija za osiguravajuće kredite". "O ovoj uredbi se diskutovalo i postignuta je saglasnost sa Vladom i ostalim ulagačima. Ona balansira interese svih partnera u ovom procesu", rekao je Štajner.Posebni deo Uredbe odnosi se na prava radnika na deo prihoda od privatizacije. Deo prihoda od prodaje, tako, biće  distribuiran radnicima privatizovanog društvenog preduzeća i određeno  je da taj deo iznosi 20 odsto od ponužene cene plaćene za preduzeće. "Ja sam obavio svoj deo posla za početak programa privatizacije. Njegov konačan uspeh zavisiće od efikasne saradnje svih akcionara u ovom procesu,", rekao je Štajner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: