Milosavljević: Uhapšeni Kinez nema SARS

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2003.

15:22

Default images

Ministar zdravlja u Vladi Srbije Tomica Milosavljević rekao je za B92 da je definivno utvrđeno da  kineski državljanin koji je juče bio zadržan u Institutu za infektivne i tropske bolesti, zbog sumnje na SARS, nema tu bolest. "Međutim, iz predostrožnosti doneta je odluka tokom jučerašnjeg dana da ta osoba ipak bude zadržana una bolničkom ispitivanju i praćenju narendih dana, a da se već od danas nastavi zdravstveni nadzor nad ostalim osobama iz te grupe u narednih deset dana, kako to propisuju propisi o kojima smo se zajednički dogovorili, jer to je jedan od načina za sprečavanje unosa bolesti u našu zemlju"

U izjavi za B92 dr Stiv Londsdejl iz organizacije Euro Health Group kaže da  lekari u Britaniji moraju da obaveste ministarstvo zdravlja  ukoliko imaju pacijenta iz bilo kog područja sveta koje je zaraženo SARS-om. “Istog trenutka taj pacijent se izoluje, pogotovu ako ima bilo kakve simptome gripa”, kaže naš sagovornik. "Znam da se u Britanskim školama izoluju deca iz inostranstva na oko deset dana kako bi se utvrdilo  da nisu zaražena Sarsom. Međutim u našoj zemlji to nije tema o kojoj se razgovara jer nema mnogo slučajeva ljudi koji su zaraženi ovim virusom, kaže dr Stiv Londsdejl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: