Kostić: oduzimanje povlastica ozbiljan udar na poljoprivredu

Izvor: B92

Nedelja, 04.05.2003.

10:23

Default images

Vlasnik MK Komerca i vlasnik tri vojvođanske šećerane Miodrag Kostić potvrdio je da je u Srbiju uvožen jeftiniji šećer iz Evropske unije, a da je u iste te evropske zemlje izvožen šećer po višim cenama, ali ne taj, već onaj proizveden u Srbiji. Kostić je u izjavi za RTS rekao da je odluka o zabrani uvoza šećera iz Srbije u zemlje Unije posledica snažnog pritiska ekonomskog lobija u Briselu na evropske političare: "Ja moram da kažem kao čovek iz biznisa, da je EU po meni napravila jednu veliku grešku. Zaklinjali su se na pomoć Srbiji, a doneli su odluku koja će veoma loše uticati na ukupan razvoj naše poljoprivrede. Smatram da niko od ozbiljnih proizvođača i trgovaca nije izvozio uveženi šećer, jer to jednostavno nije bilo potrebno", kazao je Kostić.

Firma MK Komerc dala je na uvid sve uvozne i izvozne carinske deklaracije Kancelariji Evropske komisije za suzbijanje privrednog kriminala. Kostić, međutim, kaže da je odbio zahtev da dostavi i izveštaj o finansijskom poslovanju: "zadiranje u privatnost firme i u tajnost podataka, pogotovo neke komisije koja nije iz Jugoslavije, koja nije ni finansijska policija, ni tržišna inspekcija, ni naša carina, ne dolazi u obzir".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: