Milosavljević: Bez dokaza zloupotreba u izvozu šećera

Izvor: Beta

Subota, 03.05.2003.

14:51

Default images

Srpski ministar za trgovinu i turizam Slobodan Milosavljević izjavio je u subotu da se nada da će Srbiji za tri meseca biti vraćene povlastice za izvoz šećera na tržište Evropske unije. Milosavljević je za agenciju Beta rekao da komisija, koju je Vlada Srbije formirala da ispita eventualne zloupotrebe na povlastice koje je EU omogućila srpskim šećeranama, do sada nije utvrdila ni jedan slučaj koji potvrđuje da se tako nešto dogodilo.

Od septembra prošle godine, prema njegovim rečima, iz Srbije je na tržište EU izvezeno 180.000 tona šećera, a šećerane u Srbiji prošle godine su proizvele 250.000 tona. Mesečne potrebe tržišta u Srbiji procenjuju se na 20.000 tona. "Ovi podaci potvrđuju da su šećerane u Srbiji imale interes da uvoze šećer od šećerne trske i plasiraju ga na domaće tržište, a u Evropsku uniju izvoze šećer od šećerne repe i tamo ostvaruju duplo veću cenu", rekao je Milosavljević. On je najavio da će komisija Vlade Srbije i dalje pratiti poslovanje šećerana, a počele su da se primenjuju i mere koje će onemogućiti zloupotrebe i otežati uvoz šećera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: