Kostić: Žrtve smo sukoba u Briselu, nismo kršili propise

Izvor: Beta

Subota, 03.05.2003.

10:46

Default images

Vlasnik novosadske kompanije "MK Komerc", koja poseduje tri šećerane u Vojvodini, Miodrag Kostić ocenio je da je izvoz domaćeg šećera na tržište Evropske unije suspendovan kao rezultat "sukoba ekonomskog i političkog lobija u Briselu". "S jedne strane, politički lobi želi da pomogne razrušenim zemljama Balkana, a sa druge strane ekonomski lobi se uplašio od najjače zemlje zapadnog Balkana, kada je u pitanju industrija šećera", rekao je Kostić agenciji Beta.

Kostić je istakao da njegova kompanija nije kršila mere o izvozu šećera i najavio da će tužiti dnevni list "Blic" i svakoga ko bude spekulisao da je "MK Komerc" kršio mere o povlašćenom izvozu domaćeg šećera na tržište EU.

"Nigde se u dokumentu Evropske komisije ne navodi da je izvoz našeg šećera na tržište EU suspendovan zato što je neko u Srbiji i Crnoj Gori prepakivao i švercovao šećer. U tom dokumentu navodi se da je do suspenzije došlo zbog neadekvatnog sistema izdavanja sertifikata kvaliteta o poreklu robe, zbog čega se, navode, ne može utvrditi da li je šećer zaista proizveden kod nas ili nije", kazao je Kostić. On je izrazio očekivanje da će vlada u Beogradu uputiti jedno veoma ozbiljno pismo u Brisel, u kome će navesti sa kakvim će se posledicama država suočiti zbog mere Evropske komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: