Štajner: Razočaran sam Čovićevom izjavom

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2003.

15:49

Default images

Šef UNMIK-a Mihael Štajner izjavio je da "veoma razočaran" ocenom Koordinacionog centra za Kosovo da je kancelarija za preregistraciju vozila građana Srbije i Crne Gore koji žive na Kosovu "neprihvatljiva" za vlasti u Beogradu. "Nisu im sve koze na broju", rekao je Štajner, na srpskom jeziku, kako je agenciji Beta preneo šef UNMIK-ovog odeljenja za javno informisanje Sajmon Hejzlok. Hejzlok je rekao da je preregistrovanje automobila na kosovske registarske tablice dogovoreno još u avgustu, iako protokol o tome nije potpisan.

On je takođe kazao da je šef Koordinacionog centra Nebojša Čović taj koji je odbio da potpiše dokument. "Priznavanje kosovskih tablica odnosi se samo na njihovo korišćenje van teritorije Kosova, na Kosovu one nikad nisu dovedene u pitanje", objasnio je Hejzlok. Dodao je da je dozvoljeno i korišćenje registarskih tablica koje izdaje policija u centralnoj Srbiji, ali ne i, kako se izrazio "paralelni organi" na Kosovu.

Na Čovićevu opasku da će protokol o tablicama biti potpisan kada se bude poštovao dogovor o severnoj Kosovskoj Mitrovici, Hejzlok je odgovorio da taj "dogovor predviđa i priznavanje vlasti UNMIK-a na toj teritoriji, a ona podrazumeva i priznavanje UNMIK-ovih registarskih tablica". Koordinacioni centar je u sredu ocenio "neprihvatljivom" odluku o otvaranju kancelarije za preregistraciju vozila gradjana Srbije i Crne Gore koji žive na Kosovu. U saopštenju sa sednice Koordinacionog centra navodi se da ta odluka "ozbiljno ugrožava nastavak saradnje" sa UNMIK-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: