Nagrada za svakog Kineza koji prijavi obolelog

Izvor: SRNA

Petak, 25.04.2003.

11:54

Default images

Svaki Kinez koji odgovarajućim ustanovama prijavi obolelog od tipične upale pluća, SARS, dobiće nagradu od oko 12 dolara. To je jedna od mera koje su kineske vlasti preduzele radi bržeg otkrivanja zaraženih. Vlasti su oformile specijalne timove koji će pratiti da li u svakom delu grada ima dovoljno maski i odgovarajućih lekova, a posebna informativna služba izveštavaće i o ravnomernoj raspodeli hrane u Pekingu. Pekinške vlasti dopustile su stranim studentima da u vreme prvomajskih praznika napuste prestonicu, dok je domaćim studentima to dozvoljeno samo uz razne potvrde i prethodnu medicinsku kontrolu. Preventivne mere podrazumevaju i zadržavanje studenata u univerzitetskim kampovima.

Od SARS je u kineskoj prestonici umrlo 39 lica, a oko 1.600 je zaraženo ili se sumnja da su zaraženi. U Pekingu je zatvorena i druga velika bolnica, posle izolovanja jedne od glavnih sa oko 2.500 članova medicinskog osoblja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: