NS: Ne dozvoliti Veselinovu poslanički imunitet

Izvor: Beta

Sreda, 23.04.2003.

14:58

Default images

Nova Srbija apelovala je na Ministarstvo pravde Srbije i tužilaštvo da "ne dozvole" ministru poljoprivrede u Vladi Srbije Draganu Veselinovu da se pozove na poslanički imunitet vezano za pogibiju Katarine Marić, koju je usmrtilo vozilo Ministarstva poljoprivrede. "U slučaju da je ministar usmeno naredio vozaču automobila da ne poštuje signalizaciju, znači da je gospodin Veselinov podstrekač na teško krivično delo", saopštava NS.

Katarina Marić (32) poginula je 15. aprila, na uglu Beogradske i Njegoševe ulice, kada je udarilo terensko vozilo "micubiši pajero", vlasništvo Ministarstva poljoprivrede Srbije, koji je izleteo sa puta posle sudara sa drugim vozilom. Džipom je upravljao Stavan Bakalov iz Pančeva, odakle je i sam ministar Veselinov, a u medijima je navedeno da se u tom vozilu nalazio i Dragan Veselinov. U toj nesreći teško je povređena Snežana Vujičić (24), a lake povrede zadobio je Srbislav Ćirić (61). NS u saopštenju tvrdi da je "ministar u Vladi Srbije svojim službenim automobilom prošao kroz crveno, polomio semafor i zaštitne stubove i nije mogao ni tada da se zaustavi, već je povredio tri pešaka i usmrtio nedužnu Katarinu Marić". "Iz ovoga se može naslutiti da je vozač bio ili pod dejstvom alkohola ili je imao strogu naredbu svog šefa da ne koči u ne poštuje signalizaciju", piše u saopštenju NS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: