Živković: U utorak ću predložiti ukidanje vanrednog stanja

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2003.

19:23

Default images
Premijer Srbije Zoran Živković najavio je u ponedeljak da će Vlada Srbije u utorak predložiti ukidanje vanrednog stanja. "Predložiću članovima vlade da vršiocu dužnosti predsednika Srbije Nataši Mićić preporuče ukidanje vanrednog stanja", rekao je Živković agenciji Beta.

Premijer je ocenio da su od uvođenja vanrednog stanja, 12. marta, stvoreni mehanizmi za borbu protiv organizovanog kriminala koji će biti efikasni i u redovnim okolnostima. Sednica na kojoj će članovi Vlade Srbije odlučivati o tom pitanju zakazana je za utorak u 12 sati, kazao je Živković. Preporuka, koju će sutra usvojiti članovi Vlade, biće prosleđena vršiocu dužnosti predsednika Srbije Nataši Mićić, naveo je Živković, podsetivši da je Mićićka ranije danas zatražila mišljenje Vlade Srbije o tome da li su stvoreni uslovi za ukidanje vanrednog stanja. Živković je naveo da je takva njegova preporuka usledila na osnovu višednevnih analiza situacije koje su sproveli nadležni u Vladi Srbije. Nataša Mićić bi zatim trebalo da proglasi ukidanje vanrednog stanja koje je uvela, takođe na preporuku Vlade Srbije, nakon ubistva republičkog premijera Zorana Đinđića 12. marta. "Vanredno stanje je bilo uvedeno jer u tom trenutku nije bilo mehanizama u policiji i sudstvu da se ozbiljnije bori protiv te situacije, atentata (na premijera Đinđića), ali i organizovanog kriminala u celini", rekao je Živković. On je kazao da su "u međuvremenu izvršene zakonske izmene koje daju te mehanizme, čime se i ukida potreba za vanrednim stanjem". Premijer Srbije je istakao da, iako će vanredno stanje uskoro biti ukinuto, borba protiv organizovanog kriminala će biti nastavljena istim intenzitetom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: