Batić za postepeno ukidanje vanrednog stanja

Izvor: B92

Subota, 19.04.2003.

17:19

Default images

Posle najave da će vanredno stanje u Srbiji biti ukinuto do kraja meseca, odnosno sledeće nedelje, sada se postavlja pitanje na koji način će to biti učinjeno - odjednom ili, kako to najavljuju predstavnici vlasti, postepeno. Potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać kaže da postoji mogućnost postepenog ukidanja vanrednog stanja, ali da republička vlada još nije donela takvu odluku. Isti stav u subotu je saopštio i republički ministar pravde Vladan Batić koji je precizirao da je o tome već razgovarao sa premijerom Srbije Zoranom Živkovićem: "Mislim da treba sukcesivno da se ukida vanredno stanje. Mislim da već u ponedeljak mogu da se stave van snage mere koje se odnose na slobodu medija, mere koje se odnose na pravo sindikalnog organizovanja, mere koje se odnose na slobodu okupljanja građana, ali ja imam rezervu u odnosu na ovlašćenja policije i pravosudnih organa. Ovo govorim jednostavno iz opreza da se ne bi uljuljkali, da ne bi slavodobitnički konstatovali da smo okončali borbu protiv organizovanog kriminala, jer, da budemo potpuno iskreni, policija je uradila lavovski deo posla, ali posao nije završen. Čovek koji je na vrhu piramide zločina još nije uhapšen, jedna grupa oko tih ubica, oko njega još je na slobodi i čini mi se da bi to bio normalan put ka ukidanju vanrednog stanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: