Marinci se povlače iz Bagdada, ulazi redovna vojska

Izvor: B92

Subota, 19.04.2003.

16:16

Default images
Američki marinci, koji su zauzeli veći deo Bagdada ranije ovog meseca, počeli su u subotu da se povlače iz iračke prestonice, predajući kontrolu jedinicama američke vojske čiji će glavni zadatak biti održavanja javnog reda.

Dva bataljona od oko 1.600 marinaca su napustili Bagdad i uputili se na jug do mesta okupljanja koje se nalazi između 40 i 50 kilometara severoistočno od grada Kerbala, rekli su oficiri marinaca. Očekuje se da će druge jedinice marinaca sutra krenuti na jug iz Bagdada, a da će veći deo tih snaga napustiti iračku prestonicu u nekoliko narednih dana. Američki visoki oficiri su rekli da je oko 15.000 marinaca razmešteno u Bagdadu i njegovoj okolini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: