Svilanović o poteškoćama naših kompanija u Kini

Izvor: B92

Petak, 18.04.2003.

15:26

Default images

Ministar inostranih poslova SCG Goran Svilanović razgovarao je u Pekingu sa kineskim kolegom Li Džaosingom i državnim savetnikom Tang Điasuanom o bileteralnim odnosima dve zemlje. On je posle tih sastanaka izrazio zadovoljstvo razumevanjem i interesom Kine za situaciju u Srbiji i Crnoj Gori.

Svilanović je za Radio B92 rekao da je najviše razgovarano o dugu državne zajednice Kini i prevazilaženju tog problema: "Naši bilateralni odnosi su opterećeni dosta visokim dugom koji smo nasledili i o kome ove dve godine pregovaramo kako da taj dug ne opterećuje velike mogućnosti koje inače postoje, ne samo za trgovinsku razmenu, nego i za dolazak investitora u našu zemlju i saradnju naših kompanija koje su već prisutne u Kini. Neke od tih kompanija imaju teškoće, pa sam iskoristio priliku da zatražim podršku ministarstva trgovine Kine kako bi te teškoće bile otklonjene. Imam u vidu poslove koje imaju Hemofarm, Goša, IMT i neke druge naše kompanije". Svilanović je naveo da je sa zamenikom kineskog ministra trgovine razgovarao o konkretnim pitanjima saradnje i predložio da Kina u Srbiji i Crnoj Gori koristi vazdušne luke, luku Bar i Dunav kao ključne tačke za širenje svoje trgovinske mreže i veza na Balkanu i u Zapadnoj Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: