Jovanović: Policija aktivna i po ukidanju vanrednog stanja

Izvor: B92

Petak, 18.04.2003.

09:15

Default images

Predstavnici Vlade Srbije potvrdili su u četvrtak da će vanredno stanje biti ukinuto tokom sledeće nedelje, mesec i po dana posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Prema poslednjim podacima iznetim u javnost, tokom policijske akcije "Sablja" privedeno je više od 8.000 ljudi, a preko 2.000 ostalo je u zatvorima širom Srbije. Od glavnoosumnjičenih za organizovanje atentata na Zorana Đinđića, u bekstvu se nalazi još bivši komandant "Crvenih beretki" Milorad Luković Legija i još desetak članova Zemunskog klana.

Potpredsednik Vlade Srbije Čedomir Jovanović izjavio je da su ispunjeni pravni preduslovi za normalizovanje situacije u zemlji i najavio da će vanredno stanje biti ukinuto za 7 dana. Jovanović je u intervjuu TV Studio B naveo da je vanredno stanje uvedeno u Srbiji u vreme kada država nije imala instrumente za borbu protiv organizovanog kriminala, i izrazio očekivanje da se aktivnosti vlade i policije u borbi protiv kriminala neće promeniti ni nakon njegovog ukidanja. Čedomir Jovanović je optužio predsednika DSS-a Vojislava Koštunicu da je odgovoran za stanje u državi zbog politike koju je vodio on i njegova stranka. "Koštunica je došao ne mesto Slobodana Miloševića potpuno nespreman da bilo šta promeni i više nego spreman da se pojavi kao prepreka onima koju su bili spremni da demontiraju stari sistem", rekao je Jovanović. On je osudio i istupanje Nebojše Čovića koji je u javnosti govorio o, navodnim, vezama nekih članova vlade i organizovanog kriminala. "Ja sam na sednici vlade tražio da se te izjave razjasne i Čović je kazao da je bio pogrešno interpretiran. Nas dvojica imamo neslaganja, ali pokušavamo da sarađujemo u interesu građana Srbije. Te optužbe ne mogu se zaboraviti samo zbog izjave da o tome nećemo više da govorimo ili da on nije mislio na mene", kazao je Jovanović i dodao da su on i Čović "dva sveta". "Dok sam ja 1996. godine bio na mitingu na Trgu Republike sa Đinđićem on je sa Miloševićem bio na kontramitingu. Dok sam ja bio na predizbornom mitingu predsedničkog kandidata Miroljuba Labusa, on je bio na mitingu Koštunice", rekao je Jovanović za "Studio B".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: