Vlada Srbije: Štajnerov plan je potpuno neprihvatljiv

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.04.2003.

19:55

Default images

Vlada Srbije saopštila je u četvrtak da plan šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera o prenošenju nadležnosti sa međunarodne administracije na privremene kosovske institucije "dodatno opterećuje" proces izgradnje stabilnosti na Kosovu i Metohiji i u regionu.

"Po svojoj sadržini i dinamici, ovakav plan suprotan je principima i ciljevima politike Saveta bezbednosti UN-a, kao i naše države, i kao takav potpuno je neprihvatljiv", navodi se u saopštenju vlade.

Vlada Srbije navodi da je za uspešnu implementaciju strateških dokumenata, koji bi trebalo da obezbede demokratski razvoj u pokrajini, "mnogo važnije" postići standarde kojima se meri zrelost institucija, nego ih "po svaku cenu opterećivati" novim nadležnostima. Vlada je u četvrtak usvojila Informaciju o implementaciji Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i Zajedničkog dokumenta o saradnji Savezne Republike Jugoslavije i UNMIK-a, koju je pripremio Koordinacioni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: