Bruks: Zarobljen polubrat Sadama Huseina

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.04.2003.

19:11

Default images
Američke specijalne jedinice zarobile su u četvrtak polubrata Sadama Huseina, Barzana, bivšeg šefa iračke obaveštajne službe, saopštila je Centralna američka komanda u Kataru. Bruks je precizirao da je "Barzan bio savetnik bivšeg iračkog lidera koji je imao duboka saznanja o unutrašnjem radu režima" i dodao da u akciji hapšenja polubrata Sadama Huseina nije bilo žrtava ni na jednoj strani.

Barzan je bio 52. na listi od 55 lidera bivšeg režima za kojim invazione snage tragaju. Njegov brat Vatban zarobljen je pre nekoliko dana. Kuća Barzana al Tikritija bila je, prema američkim tvrdnjama, operativni centar iračkih obaveštajnih snaga i bombardovana je 11. aprila. Bruks je rekao da je Barzan, koji je bio šef iračke obaveštajne službe od 1979. do 1983, a potom i ambasador u UN u Ženevi od 1988. do 1997, zarobljen sam u Bagdadu, na osnovu informacija dobijenih od iračkih doušnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: