Svilanović u Kini

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2003.

09:46

Default images

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović u sredu putuje u državnu posetu Kini. Razgovori s kineskim rukovodstvom u Pekingu i Šangaju tiču se pre svega bilateralnih odnosa dve zemlje, rekao je za B92 Goran Svilanović. "To će biti prilika da razgovaramo o aranžmanima koji su pravljeni ranije, koje bi trebalo rešavati, a vezani su za neke dugove koje smo nasledili i vezano za kredit. To će biti stvar ekonomskog sektora, a mi ćemo razgovarati o poziciji Kine u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, odnosno temama koje su nam važne, odnosno Kosovu i nekim drugim. Veoma nam je važno da imamo komunikaciju sa stalnim članicama SB UN jer u njemu bivaju donošene ključne odluke vezane za Kosovo", kaže on. Svilanović je dodao da će u Kini biti prilike i za razgovore o Iraku i drugim temama koje su važne za Bliski istok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: