Opljačkane bolnice u Bagdadu

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2003.

18:03

Default images
Jedna bolnica u Bagdadu danas je opljačkana dok su ostale medicinske ustanove zbog pljački i uličnih nemira zatvorene, saopštio je Međunarodni komitet Crvenog krsta. Prema rečima portparola MKCK Nade Dumani, u bolnicu Al Kindi ušla je grupa naoružanih pljačkaša, koji su iz nje odneli sve što im je bilo pri ruci, uključujući krevete i medicinsku opremu. "Al Kindi je opljačkala naoružana grupacija. Obezbeđenje u gradu je veoma loše i ljudi se plaše da ulaze u bolnice", izjavila je ona agenciji Rojters. Dumani je rekla da ekipe MKCK u Bagdadu, gde se američke snage i dalje suočavaju sa otporom nekih od sledbenika iračkog predsednika Sadama Huseina, nisu uspele da posete nijednu od tih medicinskih ustanova već su informacije proverili sa drugih strana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: