Svilanović i Kubiš o saradnji SCG i OEBS-a

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2003.

20:30

Default images

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović u utorak je u razgovoru sa generalnim sekretarom OEBS-a Janom Kubišom ukazao na značaj izuzetno dobre saradnje i odnosa SCG i misije OEBS-a u Beogradu. Kako je saopštilo ministarstvo spoljnih poslova SCG, Svilanovih i Kubiš su konstatovali da takva kvalitetna saradnja i stalna konsultacija misije OEBS-a sa nadležnim institucijama SCG doprinose demokratizaciji, zaštiti ljudskih i manjinskih prava, jačanju vladavine prava, reformi policije, razvoju nezavisnih medija, unapredjenju zaštite životne sredine, ekonomskoj tranziciji i povratku izbeglica. Svilanović je pozitivno ocenio ponudu OEBS-a za dalju pomoć Srbiji i Crnoj Gori u borbi protiv organizovanog kriminala i svih oblika ilegalne trgovine, a ukazano je i na značaj reforme pravosudja, u čemu OEBS takodje može doprineti, navodi se u saopštenju. Kako se navodi u saopštenju, generalni sekretar OEBS-a je visoko ocenio predsedavanje Srbije i Crne Gore Procesom saradnje u jugoistocnoj Evropi i čestitao na prijemu SCG u Savet Evrope. Kubiš je izrazio i punu spremnost OEBS-a na dalju saradnju, posebno u oblastima koje SCG smatra prioritetnim i od posebnog interesa, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: