Amerikanci osvojili vojni aerodrom, bes u arapskom svetu

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2003.

15:23

Default images

Američki marinci zauzeli su u utorak vojni aerodrom na severnom obodu Bagdada, koji su prethodno napustile iračke snage u povlačenju, dok se arapskim svetom širi šok i bes zbog prodora invazionih trupa u srce glavnog grada Iraka. Marinci su na pistu aerodroma Rašid, udeljenom pet kilometara od centra Bagdada, izvezli oklopna vozila, dok je pešadija sprovodila pretres okolnih zgrada, u potrazi za iračkim vojnicima. "Preuzimanje kontrole nad aerodromom donosi nam izvesnu vojnu prednost, a irački režim lišava mogućnosti da ga iskoristi za bekstvo", izjavio je portparol Centralne komande, brigadni general Vinsent Bruks. Bruks je rekao da su američke snage u napredovanju ka aerodromu naišle na manji otpor, ali da nije bilo većih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: