UHAPSENO PETORO AKTIVISTA OTPORA

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2000.

11:56

Default images
Petoro aktivista Otpora iz unutrasnjosti uhapseno je u Beogradu, a troje se i dalje nalazi u policijskoj stanici na Zvezdari, javlja Beta. Kako je ovoj agenciji rekla jedna od uhapsenih aktivistkinja Violeta Jovanovic, policija je sinoc oko 1.25 u parku kod Vukovog spomenika pored nje uhapsila i Vladimira Simica i maloletnu J.Dj. iz Valjeva, Zeljka Matica i iz Mladenovca i Aleksandra Vujinovica iz Lazarevca. Prema njenim recima, petoro aktivista je sedelo u parku kada su im prisli policajci da bi ih legitimisali. Posto su na pitanje da li su privodjeni, ona i Simic kazali da jesu, i posto su sami naveli da su pripadnici Otpora, policajci su ih sproveli u SUP Zvezdara u Ulici Milana Rakica. Jovanoviceva i Simic su ubrzo pusteni, posto je u policiji ustanovljeno da vec imaju dosijee. Ostali su zadrzani, uz objasnjenje da se cekaju tehnicari radi uzimanja otisaka prstiju za dosije. "U tri sata ujutro nam je receno da ce biti pusteni oko osam, ali od tada do sada o njima nismo dobili nikakve informacije", rekla je Jovanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: