TADIC: KOSTUNICA IMA 15 DO 20 ODSTO GLASOVA PREDNOSTI

Izvor: B92

Petak, 18.08.2000.

16:05

Default images
Prema poslednjim istrazivanjima, predsednicki kandidat Demokratske opozicije Srbije Vojislav Kosunica ima 15 do 20 odsto glasova prednosti nad ostalim kandidatima, rekao je u petak potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadic i izrazio uverenje da ce Kostunica pobediti na izborima 24. setembra. Prema njegovim recima, istrazivanje pokazuje da vecina opozicionih biraca ne veruje da ce vlast priznati eventualnu pobedu DOS, pa pozicione stranke zato "razmisljaju da pozovu gradjane da saopstavanje izbornih rezultata sacekaju ispred birackih mesta". "Mi cemo neprestano ohrabrivati gradjane. A Socijalisticka partija Srbije sada je pred istorijskim ispitom - da li ce samo ona odbiti da mirno preda vlast u ovom delu Evrope. SPS je sada pred odgovorom da li ce se pokazati gorom od makedonskih socijalista i posebno Hrvatske demokratske zajednice", rekao je Tadic. On je naveo da ce DOS u subotu 19 sati u centru Beograda organizovati javno prikupljanje glasova za Vojislava Kostunicu, a da ce istovremeno nevladina organizacija G17 Plus gradjanima deliti program demokratizacije i privrednog oporavka Srbije koje ce sprovoditi DOS ukoliko pobedi na izborima. Kako prenosi Beta, Tadic je naveo da jos nije odluceno da li ce DOS imati listu za savezne parlamentarne izbore i u Crnoj Gori, ali je kazao da ce, ako bude takve liste, ona sigurno biti nestranacka. ON je dodao da je DOS obucila izmedju 20 i 30 hiljada kontrolora koji ce nadzirati izborni proces.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: