Kina poslala adresu svoje ambasade u Bagdadu

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.03.2003.

12:02

Default images

Kina je Sjedinjenim Američkim Državama prosledila adresu svoje ambasade u Bagdadu kako bi bila izbegnuta repriza incidenta koji se desio tokom bombardovanja Jugoslavije 1999, kada je pogođena njena diplomatska misija u Beogradu, saopštio je neimenovan kineski diplomata. Predstavnici američke ambasade u Pekingu i kinesko ministarstvo spoljnih poslova odbili su da prokomentarišu vest. Vlasti u Pekingu su prosledile pojedinosti o svojoj ambasadi u Iraku odmah pošto su prve američke bombe počele da padaju na Bagdad kako i ona ne bi doživela sudbinu kineske misije u Beogradu, koju su 7. maja 1999, 45. dana bombardovanja Jugoslavije, pogodili američki projektili sa satelitskim navođenjem zbog "zastarelih mapa", javlja Rojters. U tom incidentu, koji je ozbiljno poremetio kinesko-američke odnose, poginula su 3 kineska državljanina i a je ranjeno 20 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: