SAINOVIC OSUDJUJE UPAD U TREPCU

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2000.

14:56

Default images
Clan Izvrsnog odbora Socijalisticke partije Srbije Nikola Sainovic na konferenciji za novinare u Beogradu ostro je osudio upad medjunarodnih snaga u Trepcu. Komentraisuci izjavu jednog od portparola UNMIK da je preuzimenje Trepce dogovoreno sa vlastima u Beogradu on je rekao: "Radi se o nespretnoj koordinaciji u proizvodnji magle. Upali su prvo oruzano, pa je zvanicno receno da nikakve dogovore sa jugoslovenskim vlastima nisu mogli da postignu morali su da upotrebe oruzje i silu, a sutra su se setili da izjave drugacije". Prema njegovim rijecima,"jedino sto je tacno, silu je video ceo svet, a sve drugo su banalne i brutalne insinuacije". "Pre 15 dana smo uputili demars Savetu bezbednosti, jer smo imali informacije da neko nasmerava da ucini ovo sto je sa Trepcom ucinjeno. To predstavlja obicnu pljacku u funkciji etnickog ciscenja, sto smo rekli svakom sa kim smo kontaktirali. Kada se to na kraju ipak desilo, desilo se ipak samo to", naveo je Sainovic, prenosi Srna. On je podsetio da je pre skoro tri nedelje predsednik Upravnog odbora Trepce Milos Milosavljevic u Skoplju u razgovoru sa jednim od predstavnika Unmik, saznao za namere u vezi Trepce te da je potom iste veceri zakazao u Beogradu vanrednu sednicu UO na kojoj je najenergicnije osudili bilo kakav pokusaj preuzimanja Trepce. "Kasno je sada izmisljati misteriju za ono sto se dogodilo" - zakljucio je Sainovic optuzivsi americku administraciju sto pozdravlja upad u Trepcu uz objasnjenja o zagadjenju iza kojih stoji namera etnickog ciscenja nealbanskog zivlja. "Otvaranje kancelareije za pomoc srpskoj opoziciji u Budimpesti predstavlja jednu kariku vise u lancu kako osvojiti Jugoslaviju, uz sve prethodne kao sto su sankcije, oruzana agresija, subverzije, angazovanje stranih bandi i potplacivanje ovdasnjih politickih otpadnika", naglasio je Sainovic ocenivsi da "u izborima pred nama odbrana zemlje predstavlja dominantno pitanje". Komentarisuci osude ovog poteza iz opozicije Sanovic ja kazao: "Neki opozicionari su dali izjave kao da sam ih ja dao, ali ne moze se sedeti u americkom krilu i svakih sest meseci davati izjavicu da se vidi patriotizam. Svako sedi tamo gde sedi". Upitan da li ce SPS prihvatiti zahteve opozicije da predstojeci izbori budu tehnicki kontrolisani kao izbori u Crnoj Gori kako bi se izbegle manipulacije glasackim listicima, Sainovic je rekao da je Savezna izborna komisija vec utvrdila izborna pravila i tehnicke uslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: