IVANOVIC: NE ZNAM O KAKVOM FASIZMU GOVORI KUSNER

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2000.

15:52

Default images
Protesti se organizuju zbog neizvesne sudbine gradjana i radnika "Trepce", a o kakvom fasizmu govori Bernar Kusner - ne znam; jednostavno ne znam o cemu prica - prokomentarisao je Srni predsednik IO Srpskog nacionalnog veca Kosovske Mitorvice Oliver Ivanovic izjavu sefa UNMIK-a koji je, o protestima u Zvecanu ispred RK "Trepca", rekao da dolaze od "fasisticke strane". Ivanovic je naglasio da proteste organizuje SNV kosovsko-mitrovackog regiona, severnog Kosova i Metohije, i da nema nikakvu drugu namjeru sem da na miran nacin skrene paznju na probleme koji ce proisteci preuzimanjem Kombinata Trepca. "Kombinat Trepca je uvek bio nasa sudbina i nas zivot, ali u ovoj situaciji u kojoj se mi sada nalazimo, a treba podsetiti Kusnera da je do sada preuzeo 15 od ukupno 16 Trepcinih pogona na teritoriji Pokrajine i da svih 15 ne radi", rekao je Ivanovic.

Predstavnici Srba na severu Kosova zatrazili su od novog rukovodstva kombinata "Trepca", koji je imenovala medjunarodna uprava, da sto pre dodju u Zvecan i razgovaraju sa radnicima i narodom. Ivanovic preneo je novinarima da ce tokom eventualnih kontakata sa celnicima medjunarodnog konzorcijuma razgovarati o vlasnistvu "Trepce" i "insistirati na tome da nijedna radnik ne ostane bez posla". Od novih, medjunarodnih upravitelja, trazice i da se ne dozvoli dolazak albanskih radnika u topionicu olova u Zvecanu, rekao je on i dodao da ce jedan od zahteva biti i da tim inzenjera metalurgije "aktivno ucestvuje u stvaranju uslova da topionica sto pre pocne da radi", prenosi Beta. Ivanovic je preneo da je o tim predlozima mitrovackog SNV-a razgovarao i sa regionalnim administratorom UN za severno Kosovo Vilijamom Nesom koji je obecao da ce ih ozbiljno razmotriti, ali da "ne moze da govori u ime nove rukovodece strukture".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: