Marović: Vlasti imaju snagu da nastave Đinđićevim putem

Izvor: B92

Subota, 15.03.2003.

16:48

Default images
Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je u subotu da demokratske vlasti imaju snagu da nastave putem kojim je išao ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić. Obraćajući se stranim državnicima u Palati federacije, koji su prethodno prisustvovali premijera Đinđića, Marović je istakao da na tom putu mira, progresa i demokratije, demokratske vlasti "niko neće sprečiti, naročito sada kada vidimo koliko prijatelja u Evropi imamo" Marović je dodao da je Đinđić bio simbol demokratije u Srbiji, "ali i naš prijatelj, čovek sa kojim smo delili najteže i najdivnije pobede demokratije". "Nažalost, fizički je otišao, ali ostaje u našim srcima. Ostavio je nadu da naš region može biti region mira stabilnosti i demokratije", rekao je predsednik Srbije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: