OLIVER IVANOVIC ZA B2-92 O PROTESTIMA U ZVECANU

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2000.

22:10

Default images
Vise hiljada Srba okupilo se i u sredu ujutru u Zvecanu, u znak protesta zbog zauzimanja "Trepce" od strane Kfor i UNMIK-a. Na protestu u utorak uvece pod nazivom "Trepca je nasa sudbina", koje je organizovalo Srpsko nacionalno vece Kosovske Mitrovice. Okupljeni su protest zavrsili setnjom kroz centar grada. Predsednik Izvrsnog odbora Oliver Ivanovic je kasnije za B2-92 izjavio da ce Srbi svakodnevnim protestima nastaviti borbu za oslobodjenje “Trepce”. "Ovakvi protesti ce se nastaviti i tokom narednih dana sve dotle dok ne budemo potpuno sigurni u to da u Trepcine pogone nece moci da udje niko ko bi mogao da ugrozi bezbednost na ovim prostorima", kaze Ivanovic. U sredu uvece, medjutim, zbog velikog nevremena, protest radnika "Trepce" u Zvecanu nije odrzan.

Radnicima Trepce, kako javljaju agencije, u utorak je isplaceno po 1.200 dinara kao akontacija za prvu polovinu avgusta. Buduci da je ranija odluka Bernara Kusnera bila da zvanicno sredstvo placanja bude nemacka marka, ovo je prvi put da UNMIK upotrebljava dinar kao platezno sredstvo na Kosovu. Olivera Ivanovica pitali smo da li ima informacije odakle i zbog cega se odjednom koriste dinari: "Tu vece nema mnogo dileme, na poveznicama, bar prema izjavama ocevidaca, stoji pecat Narodne banke Jugoslavije, znaci, mogle su samo doci iz nekakvog dogovora sa predstavnicima nase vlade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: