KUSNER: ZA OBNOVU "TREPCE" 16 MILIONA DOLARA

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2000.

15:26

Default images
Sef Civilne misije UN na Kosovu Bernar Kusner izjavio je da je za obnovu Kombinata "Trepca" obezbedjeno 16 miliona dolara i da ce "obezbediti jos novca". Kusner je naglasio da je generalni direktor "Trepce" Novak Bijelic "udaljen" iz pokrajine jer nije zeleo da saradjuje i dodao da ce "to biti ucinjeno i sa jos nekoliko ljudi". Sef UNMIK-a je rekao novinarima da mu ne treba "nikakav ugovor" da bi preuzeo "Trepcu", jer Rezolucija UN 1244 "nas obavezuje da brinemo o kompletnoj industriji na Kosovu". On je za topionicu u Zvecanu rekao da ga podeca na"dinosaurusa u muzeju". Sef UNMIK-a je ponovio da u topionicu, kada se obnovi, nece doci Albanci da rade, vec samo oni koji su i pre preuzimanja tog pogona u njemu radili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: